Flores kent een bijzondere verschijningsvorm, die nooit verveelt en altijd nieuwe indrukken geeft. Het kleurenpallet van het gevelkunstwerk is bij ieder weertype weer net anders. Dit maakt de uitstraling uniek. Het kunstwerk op de gevel van Flores is een echte eye-catcher van de nieuwe woonwijk Hortus.


 Image

Gevelkunstwerk

De kleurrijke gevel weerspiegelt de bomen-, planten- en bloemencollectie die te zien was tijdens de Floriade. Het is een creatie van MVRDV, Arttenders en de Vlaamse kunstenares Alex Verhaest. Hiervoor zijn honderden beelden uit databanken en universiteitsbibliotheken gebruikt. Het arboretum, de alfabetische planten- en bomencollectie van de botanische namen over het gehele gebied, is hiervoor artistiek vertaald naar de gevel. De balkonbalustrades zijn onderdeel van het gevelkunstwerk en daarmee is elke balustrade uniek. Het gevelkunstwerk als geheel maakt Flores tot een unieke woontoren in Almere. Meer informatie over het gevelkunstwerk vind je op www.sympoiesis.nl.

Duurzaam wonen

Flores is een duurzaam gebouw. Dat zie en merk je door het hele pand. Denk aan zonnepanelen, triple beglazing en een groot gedeelte van de gebruikte materialen zijn cradle to cradle. Wil je weten waar nog meer aan is gedacht? Check deze belangrijke duurzaamheidskenmerken.


 Image
  • Al het toegepaste hout is FSC-gecertificeerd; de tegels die zijn gebruikt in de appartementen zijn 100 procent cradle to cradle. Het beton waar de toren voor een groot deel uit opgetrokken is, bestaat voor een groot deel uit hergebruikt puin uit Almere.
  • Het regenwater dat op de toren valt, komt via een infiltratievoorziening in het open water terecht en wordt niet afgevoerd.
  • De appartementen hebben een zogenaamde WTW-ventilatiesysteem, waarmee mechanisch lucht wordt aangezogen en afgezogen. De warmte uit de afgezogen lucht wordt gebruikt voor de opwarming van de aangezogen lucht.
  • Op het dak liggen zonnepanelen die zoveel mogelijk stroom voor de gemeenschappelijke ruimtes opwekken. De gemeenschappelijke ruimtes zijn voorzien van LED-verlichting op bewegingssensoren. Het WTW-systeem ventileert deze ruimtes.
  • De ramen zijn voorzien van triple (3-laags) beglazing en hebben een verhoogd niveau van zon- en geluidswering.
  • Alle woningen in Flores zijn aangesloten op het zogeheten Smart Thermisch Grid (STG). Het STG is een innovatieve en duurzame vorm van warmte- en koudeopwekking. De verbruikstarieven zijn vergelijkbaar met stadsverwarming. Voor koeling betaal je geen verbruikskosten, maar alleen het zogenaamde vastrecht. Elke woning in Flores is voorzien van een verwarming, die vergelijkbaar is met de traditionelere stadsverwarming. De woningen zijn voorzien van vloerverwarmingsleidingen, waar in de zomer ook een beetje mee kan worden gekoeld. Deze zogenaamde comfortkoeling brengt de binnentemperatuur tot een paar graden naar beneden. Het warmte tapwater komt ook vanuit het Smart Thermisch Grid (STG).

Gratis rijden in een deelauto van We Drive Solar

Wonen in Hortus betekent duurzaam wonen. En wat past nou beter bij duurzaam wonen dan rijden in een elektrische deelauto?! We Drive Solar biedt bewoners van Flores een uniek cadeau aan: 3 jaar lang gratis rijden. Ook dát is wonen in Hortus! Alle bewoners van Flores krijgen een gratis kennismakingsabonnement cadeau. Daarmee kun je voor een periode van maar liefst 3 jaar gratis in de auto’s van We Drive Solar rijden.

  • Binnen deze aanbieding kun je elke maand ± 5 uur en 40 kilometer in een Renault ZOE, of 33 kilometer in een Tesla Model 3 rijden. Je ontvangt hiervoor maandelijks 8 credits en € 10,- rijtegoed voor de kilometers. Als je vaker gebruik wilt maken van de auto’s, dan kun je een Solar Start abonnement afsluiten vanaf € 49 per maand (48 credits). Je betaalt dan ± € 2,- per uur. Dit is een speciale aanbieding voor bewoners van Flores. Meer rijden mag natuurlijk ook. Per uur betaal je maximaal € 5,-. Per gereden kilometer betaal je slechts € 0,25 (ZOE, Kona) of € 0,30 (Tesla, IONIQ5). Je betaalt vooraf met Prepaid.
  • Het rijden met de elektrische auto gaat gemakkelijk. Je maakt een reservering met de We Drive Solar-app op je smartphone. Het openen en afsluiten van de auto’s gaat via de app.
  • Alle bewoners en huurders van de commerciële ruimte met een geldig rijbewijs kunnen van het aanbod gebruik maken. Je meldt je aan door het aanmeldformulier op de website in te vullen en een kopie van je rijbewijs te uploaden. Aanmelden doe je hier.

 Image