Image

Wonen in
het groen

Flores ligt in het hart van Hortus. Vanuit de toren is het uitzicht vanuit elke windrichting bijzonder en wijds. Aan de noordkant kijk je richting het Weerwater en het bruisende stadscentrum van Almere. Een prachtige combinatie van een waterrijke omgeving en een stedelijke skyline. Aan de oostzijde zie je het Weerwatereiland, met het zogeheten oerbos. Met helder weer zie je zelfs de Filmwijk van Almere in de verte.

Aan de zuidzijde van Flores kijk je uit over het centrale plein van Hortus en de Alleezone van het gebied. Daarachter ligt de A6, en nog verderop de zuidzone van de wijk. Dit is een ecologische zone, met ertegenaan het bedrijventerrein De Steiger. En last but not least zie je vanaf de westzijde het deelgebied Waterhout, het Weerwater en het Weerwaterstrand, omringd door water, natuur en volop rust. Je kunt hier heerlijk fietsen of wandelen langs de Lepelaarsplassen en de Oostvaardersplassen.

De wijk Hortus is de komende tijd een ontwikkelingsgebied dat steeds verder vorm krijgt.


 Image

Uitzicht over het Weerwater

Tegenover het centrum van Almere, op de eilanden in het Weerwater, verrijst Hortus. Een groot deel van de woningen ligt zelfs direct aan het Weerwater. Waar je ook woont in Hortus: bij lekker weer stap je zo je bootje in om van de zon en het water te genieten.


 Image

Lekker buiten leven

Na de Floriade blijven verschillende groene paviljoens staan, om het natuurrijke karakter van de eilanden en Hortus te behouden. Met het arboretum als middelpunt. Wandel vanuit je huis langs het water, loop een rondje door het bos en geniet van alle bijzondere bloemen en planten. Even de knop uit. Hoe lekker is dat?


 Image

Alles in de buurt

Wonen in een prachtig groene omgeving, met het centrum van Almere en uitvalswegen om de hoek. Dat is Hortus. Hier woon je aan het water met een arboretum als achtertuin. Deze unieke planten- en bomentuin vormt het groene hart van de nieuwe wijk. Hortus is voetgangersvriendelijk. De vele wandelpaden in de wijk verbinden de woningen en buurtjes en leiden je naar de gezellige pleinen, de haven, het bos of het strand.